Az újságíró műhelyen a sajtóműfajokat vettük át, majd a kis csapat felderítő útra indult: interjúalanyokat kerestünk, vagy megírandó, érdekes témát, történéseket. Mivel magam is zenével foglalkozom, úgy döntöttem, hogy a dalszerző kurzust látogatom meg.

Körülbelül kilencen vannak a teremben, sokan már tavalyról ismerősek.  Mindenki a kivetítőt nézi, és úgy tűnik, a klasszikus feladattal foglalkoznak:  épp egy dalszöveget próbáltak „ráeszkábálni” egy zenére.  A hangulat fesztelen, mindenki szabadon hozzá mer szólni a témához, közli a kérdéseit, ötleteit vagy véleményét. Úgy tűnik, gyakran még a két oktató sem ért egyet. Az aktuális téma épp a ritmizálás és a rímek kiegyensúlyozása a zenében.

Folk Iván, mint zenész, és Kerekes Ernő, mint író két nézőpontból közelítik meg a dolgot, kérdésekkel próbálják meg rávezetni a hallgatókat a megoldásra. Nem igazán értem, konkrétan mi a feladat, ezért megkérdezem a mellettem ülőtől, aki készséggel el is magyarázza: Ernőnek küldtek egy dalt, hogy írjon rá szöveget. A dalt együtt is meghallgatták, mindenki elmondta, mit gondolna ehhez a dalhoz szövegként, aztán Ernő megmutatta a saját verzióját, amit most közösen próbálnak korrigálni. Mintha tavaly ugyanezt csináltuk volna, csak akkor már egy végleges szöveg helyett próbáltunk más megoldásokat keresni.

Izgatottan várjuk a bemutatást!

Címkék: folk iván ernő kerekes dalszövegíró

A bejegyzés trackback címe:

https://kreditblog.blog.hu/api/trackback/id/tr231424828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása