Lerajzoni a másikban élő Krisztust, vagy a magunkban élő Kisztust elsőre nem tűnt egyszerű feladatnak. De miután tisztáztuk, hogy a rajzolás - vagy bármilyen más alkotói munka - a szellemünkből ered, és a szellemünk végzi el, már bátrabban állok hozzá :) A Szent Szellem vezetésével egyikünk sem fog mellélőni.

Az első feladat portré: de úgy, hogy a rajz tükrözze a másik által legfontosabbnak tartott Krisztusi tulajdonságot. Hát, csodálatos alkotások készültek! Születtek olyan rajzok, amelyek nem is úgy ábrázolták a portré alanyát, ahogy az emberi szemek látják, hanem hiszem hogy úgy, ahogy Isten szemei látják: Olyan teremtményekként, akikben benne vannak azok a lehetőségek, amiket Ő helyezett belénk; akiknek nem a félelem szellemét adta, hanem a józanság, az erő és a szeretet szellemét.
Olyan portrék születtek, amelyeken emberi szemmel is látható volt a józanság, az erő és a szeretet! Úgy, olyan tisztán, ahogy Isten megteremtett minket.

A második feladat: story board. Röviden magyarra fordítva: képregényszerűen rajzold le, ahogy felöltöztél Isten képmására.
"És felöltözzétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt." (Kolossé 3:10)
Hát ez még nagyobb feladat! Sajnos ennek a feladatnak a végeredményeit csak részben láthattam, de már azt is csodálatos volt látni, ahogy mindenki megragadta és elkezdte papíron megjeleníteni az Alkotójával való egyik legmélyebb személyes megtapasztalását!

Ákos
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreditblog.blog.hu/api/trackback/id/tr532339468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

disz · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2010.10.02. 14:48:52

Érdekes ez a képmás kérdés. A rajzoló tudja vezetni a tekintetet, képes fókuszálni, bizonyos kiemelt részletre összpontosítani, és hangsúlyt helyezni, ezzel felhívva a figyelmet bizonyos lényeges részletre, történetesen, amit a képpel mondani akar.

disz · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2010.10.02. 14:50:52

Még egy: hogyan lehet valaminek(kinek) a képmása annyiféle? Pedig ugyebár ugyanarról a mintáról készült...
süti beállítások módosítása